A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград отбеляза 142 години от първото си освобождениепетък, 31 Януари 2020  534

Златоград отбеляза 142 години от първото си освобождение Днес, на 31 януари, златоградчани си спомниха за победоносното влизане на генерал Черевин в града. За поредна година този ден е празник и повод да ценим свободата си. Такава, каквато е била за предците ни – идеал и свръхценност! И да успеем да продължим да носим духа на свободата в ежедневието си, като даваме най-доброто от себе си, за да променим обстоятелствата, които не ни харесват, за да живеем пълноценно.
Председателят на Общински съвет Златоград Емил Хумчев поздрави присъстващите и припомни славната история за подвига на нашите знайни и незнайни национални герои и за всички, които имат принос и са се борили за нашата свобода.
В знак на признателност и почит към делото на Освободителя и на загиналите в боевете за свободата на златоградчани, пред паметната плоча на генерал Черевин тържествено бяха поднесени венци и цветя от: Община Златоград, ДГ „Снежанка”, ДГ „Радост”, ДЯ „Мир”, СУ „Антим І” гр. Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зора” гр. Златоград, „Център за социална и рехабилитация и интеграция” гр. Златоград и „Център за обществена подкрепа” гр. Златоград.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития