A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград отбеляза 125 години предучилищно образование и възпитание в Смолянска област и 50 години ЦДГ „Снежанка”петък, 17 Юни 2016  728

Златоград отбеляза 125 години предучилищно образование  и възпитание в Смолянска област и 50 години ЦДГ „Снежанка”На 15.06.2016 г., в гр. Златоград се проведе тържествен концерт, по случай 125 години предучилищно образование и възпитание в Област Смолян и 50 години ЦДГ „Снежанка”.
Именно в Златоград, преди повече от един век, отваря врати първата детска градина в Родопите. Наред с първото светско училище, градът ни заслужено се превръща в културно-просветен център на целия този обширен регион.
В препълнената зала на ОНЧ „Просвета-1908”, малчуганите от детската градина, заедно със своите учители, пресъздадоха вълнуващо и емоционално модерен вариант на приказката „Снежанка и седемте джуджета” и заслужено си спечелиха многобройните аплодисменти на публиката.
Официални гости на юбилея бяха Иван Муцевски – началник на Регионалния инспекторат по образование към Министерство на образованието и науката, д-р Мария Хекимова – доктор на педагогическите науки и дългогодишен преподавател и изследовател на предучилищното образование, бивши учители и служители.
Като значима дата в цялата област, 125 години предучилищно образование и 50 години юбилей на ЦДГ „Снежанка” се организира под егидата на кмета на Община Златоград – господин Мирослав Янчев и областния управител на Област Смолян - господин Недялко Славов.
Началникът на Регионалния инспекторат по образование, отличи кмета на Община Златоград със свидетелство за професионална признателност за поставяне основите на предучилищното образование и възпитание в Родопския край и развитието му в духа и идеалите на традиционна България и модерна Европа.Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 21 Ноември 2022
45
понеделник, 21 Ноември 2022
56

Актуално
Предстоящи събития