A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград отбеляза 106 години свобода!четвъртък, 22 Ноември 2018  566

Златоград отбеляза 106 години свобода!С тържествени чествания Златоград отбеляза 106–та годишнина от Освобождението си и осветяването на първото българско знаме тук. В празничните мероприятия взе участие и Министърът на образованието и науката.
Празникът започна с Тържествено заседание на Общински съвет Златоград, на което бяха отличени изявени ученици от общината, представили родното си място на областно, национално и международно ниво през 2018 г.
Юбилейният 60 – ти випуск при СУ „Антим I” град Златоград поздрави гостите с рецитал, а Председателят на Общински съвет Емилия Кръстева и Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев им връчиха плакети с послание „Единни в мисли и дела бъдете и добрини на идни поколения дарете!”.
В знак на признателност към делото на загиналите за свободата на Златоград, бяха поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града от: Община Златоград, Министъра на образованието и науката, Областен управител на Област Смолян, 101 Алпийски полк, Регионално управление на образованието Смолян, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Смолян, всички публични институции на територията на общината, политически партии, големите предприятия в общината, както и много граждани и гости на града.
В приветствието си към присъстващите Кметът на Община Златоград изказа гордостта си от това, че „106 години продължаваме да бъдем единни в емоцията си към родния град, за да сме достойни наследници на тези златоградчани, дали своя изключителен принос за нашата свобода!” Да помним заръката на предците си, „че всеки от нас допринася за развитието на родния край”.
Мероприятията завършиха с тържествена заря-проверка, с участието на 101 Алпийски полк Смолян, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили гр. Пловдив и отряди от ученици на СУ „Антим І” гр. Златоград и ОУ „Васил Левски” гр. Златоград.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития