A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград отбеляза 102 години от освобождението сипонеделник, 24 Ноември 2014  1015

Златоград отбеляза 102 години от освобождението сиНа 21 ноември 2014г., с тържествени чествания, Златоград отбеляза 102 години от Освобождението си и 102 години от Балканската война.
Празничният ден започна с откриване на подобрената и модернизирана здравна инфраструктура на златоградската болница МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов”. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев и д-р Ерол Чинар, управител на болницата, приветстваха всички присъстващи на събитието, изказаха благодарности към д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов, народен представител в 41-то Народно събрание, за вложения труд и съдействие, благодарение на които този важен проект бе одобрен за финансиране. В рамките на проекта се реконструираха няколко болнични отделения и се достави специализирано медицинско оборудване за осигуряване на висококачествена диагностика и лечение. Общата стойност на проекта е в размер на 2 000 000 лв., а с реализацията му се изпълни един от основните приоритети на местната власт- повишаване качеството на здравеопазването.
В празничния 21 ноември, в заседателната зала в сградата на Общинска администрация Златоград, се проведоха и стартиращи пресконференции за одобрени проекти на Община Златоград: „Разработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Златоград”, финансиран по ОПРР и „По-добро управление на Община Златоград чрез повишаване на професионалната компетентност на служителите от Общинска администрация Златоград”, финансиран по ОПАК.
По случай празника на Златоград, на тържествената сесия на Общински съвет, официални гости бяха г-н Емил Хумчев – зам.-областен управител на Област Смолян и представители на местната власт на побратимената на Златоград гръцка община Нестос, водени от кмета г-н Цобанопулос. В своя поздрав към Златоград г-н Цобанопулос заяви, че след дългогодишно отсъствие, днес отново протягат приятелска ръка към побратимената община. Специален поздрав бяха подготвили учениците от СОУ „Антим І” и ОУ „Васил Левски” гр. Златоград. След тържествените слова на Кмета на Община Златоград и Председателя на Общински съвет Златоград се връчиха и наградите на участниците във фото-конкурса „Златоград през моя обектив”.
Празнично настроение за жителите и гостите на Златоград създадоха изкусните танцьори от фолклорния ансамбъл „Родопа”.
Учениците от училищата на територията на Община Златоград, с венци и цветя, почетоха паметта на загиналите за Освобождението на Златоград.
Почитайки паметта на героите, венци и цветя поднесоха общинските съветници и Кмета на общината, както и всички публични институции на територията на общината, народният представител д-р Даниела Дариткова, 101 Алпийски батальон, политически партии, големите предприятия в общината, както и много граждани и гости на града.
Тържествената заря-проверка, с участието на 101 Алпийски батальон Смолян, Военен духов оркестър гр. Пловдив и отряди от ученици на СОУ „Антим І”, ПГ „Христо Ботев” и ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, сложи край на празничните мероприятия.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 29 Май 2023
36

Актуално
Предстоящи събития