A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград има своя спортна площадка за хокей на тревапонеделник, 08 Юни 2009  1627

Златоград има своя спортна площадка за хокей на треваДве събития, особено радостни, събраха, на 6 юни, златоградската общественост в двора на ОУ „Васил Левски”: първия рожден ден на златоградския Спортен клуб по хокей на трева и откриването на нова спортна площадка.
Спортен клуб по хокей на трева Златоград се създава на 4 април 2008 година като неправителствена организация с председател Сузана Големилова. Първото участие на отбора е през м. май 2008 г., в турнир за купата на кмета на община Баните. Класира се на трето място в десетото държавно първенство в зала, чиито домакин е Златоград. Макар и толкова млади като отбор, местните хокеисти, вече имат своите достойни спортни завоевания.
Първите си отличия отборът печели през м. май тази година, когато му присъждат Купата за добро представяне в турнира за купата на кмета на община Баните и отличието за най-добър вратар на турнира за Александър Големилов.
За своите успехи и за първия си рожден ден, хокеистите и всички спортисти от община Златоград получиха за подарък многофункционално спортно игрище. Община Златоград е втората в област Смолян и една от малкото в България, на чиято територия се изгражда спортно съоръжение за атрактивния спорт „Хокей на трева”. Изграждането на хокеен терен с изкуствена настилка дава възможност на община Златоград да бъде домакин на държавните първенства по хокей на трева, както и да се спортуват на открито различни видове спорт.
Гости на тези събития бяха заместник министъра на МРРБ – г-н Михалевски, Изпълнителния директор на Българската федерация по хокей на трева – г-н Антонов, директори на училища от община Златоград, общински съветници, учители, бизнесмени и спортни деятели.
В своето приветствие г-н Михалевски каза, че градът ни заслужава да има подобно спортно съоръжение и се ангажира да осигури финансиране и на други площадки.
А кметът на община Златоград Мирослав Янчев отбеляза, че „двете днешни събития са доказателство, че когато родолюбиви граждани, местна власт и институции работят активно за доброто на родния град, резултатите са бързи и положителни. И не само спортът, но и любовта към нашия Златоград ни обединява и ни прави по-силни.
Затова благодаря на всички наши съграждани, които с добра мисъл за родното място го правят по-доброто място за живеене”.Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития