A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ЗАВЪРШИ ФУТБОЛНОТО ШОУ „ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ 2015”понеделник, 15 Юни 2015  781

ЗАВЪРШИ ФУТБОЛНОТО ШОУ „ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ 2015” На 14 юни 2015 г. (неделя), на стадиона в град Златоград, се изиграха последните мачове от детския турнир по футбол „Шампион на шампионите 2015”. В продължение на три дни, Златоград бе арена на футболни битки, уникални емоции, красива игра, неподправена и искрена детска радост, но понякога и разочарование и тъга от допуснатите загуби или получен гол. Стотици деца, родени през 2004, 2005 и 2006 г., украсиха стадиона в града, със своите технични отигравания, прекрасни голове и отлични вратарски спасявания, викове от щастие и сълзи от мъка.
Мероприятието официално беше открито на 12 юни 2015 г.(петък) от Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград. Той приветства с добре дошли всички млади състезатели, техните треньори, съдии, жители и гости на Община Златоград. Пожела на всички успешно представяне, приятни изживявания и силни футболни емоции, нови приятелства и познанства, защото футболът, спортът като цяло, е не само надпревара той е и удоволствие, и радост.
Състезанието се организира от Община Златоград и спортната общественост на града, под патронажа на г-н Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград.
В турнира взеха участие отборите на: ФК „Витоша 13” град София, ФК „Родопея” град Смолян, ФК „Палас” град Рудозем, ФК „Хасково”, ФК „Родопа” град Смолян, ФК „Горубсо” Мадан, ФК „Родопи” град Момчилград, ФК „Суперстарс” град Пловдив, ФК „Пълдин” град Пловдив, ФК „Чепинци” град Рудозем и ФК „Златоград”. Мачовете се провеждаха на два обособени терена едновременно. Продължителността на срещите при децата родени през 2004 г. бяха две по 30 минути с 5 минутна почивка, а за тези родени през 2005 и 2006 г. - две по 20 минути. Отборите бяха разделени в предварителни групи, като първите два отбора от всяка група обособиха полуфиналните срещи. След изиграването на всички мачове от турнира се получи следното класиране по възрастови групи:

Набор 2006 г.: 1 място ФК „Витоша 13” град София
2 място ФК „Златоград” град Златоград
3 място ФК „Родопа” град Смолян
Индивидуалните призове завоюваха:
За най-добър вратар – Борислав Иванов от ФК „Витоша 13”
За най-добър защитник – Теодор Красенов от ФК „Родопа”
За голмайстор – Алексей Симов от ФК „Витоша 13”
За най-полезен играч – Симеон Костадинов от ФК „Златоград”

Набор 2005 г.: 1 място ФК „Витоша 13” град София
2 място ФК „Хасково” град Хасково
3 място ФК „Суперстарс” град Пловдив и ФК „Родопа” гр. Смолян
Индивидуалните призове завоюваха:
За най-добър вратар – Ивайло Велев от ФК „Витоша 13”
За най-добър защитник – Любомир Коев от ФК „Суперстарс”
За голмайстор – Чунг Тханг Нгуен от ФК „Витоша 13”
За най-полезен играч – Ерен Емин от ФК „Хасково”

Набор 2004 г.: 1 място ФК „Витоша 13” град София
2 място ФК „Златоград” град Златоград
3 място ФК „Родопи” град Момчилград и ФК „Родопа” гр. Смолян
Индивидуалните призове завоюваха:
За най-добър вратар – Йоан Паташев от ФК „Витоша 13”
За най-добър защитник – Янис Хаджиев от ФК „Родопа” град Смолян
За голмайстор – Мартин Иванов от ФК „Витоша 13”
За най-полезен играч – Еди Чаушев от ФК „Златоград”

След края на мероприятието всички млади таланти получиха почетни грамоти за великолепното си представяне в турнира и принос за развитието на детския български футбол, както и награди, осигурени от спонсорите на състезанието. Всички, спечелили индивидуалните надпревари, получиха почетни грамоти и призове за постиженията си. За празничното настроение, което бе обзело всички присъстващи, допринесе и спортното дефиле, в което участваха самите отбори, започнало от стадиона и завършило на централния площад на Златоград. Там, Кметът на Община Златоград – Мирослав Янчев, награди победителите и техните подгласници с почетни грамоти, купи и медали.
С провеждането на подобни спортни мероприятия се постигат едни от основните цели на местната власт - популяризиране и развитие на активния и здравословен начин на живот у подрастващите, чрез движения и спорт, както и изграждане на дисциплина и работа в екип на децата.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития