A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Започна учебната година в Община Златоградпонеделник, 17 Септември 2018  700

Започна учебната година в Община ЗлатоградДнес, 17.09.2018 г., училищният звънец удари тържествено в пет училища в Община Златоград. С много вълнение, песни, танци и стихотворения 77 първокласника прекрачиха прага на училището за първи път. Всеки от тях получи книжка с лично послание от Кмета на Община Златоград Мирослав Янчев и пожелания за ученолюбивост, здраве и радост. Тържествата се проведоха в дворовете на учебните заведения, учениците и децата поздравиха родители, учители и гости.
Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, учител и родител. В този ден те поемат по път, изпълнен с много предизвикателства – на просвещение, на знания и на мъдрост. Училището е свят, в който получават не само знание, но и духовно богатство и приятели. На този ден всички показваме почитта си към духа, знанието и образованието, защото знанието е това, което ни прави уверени и отговорни към себе си и към останалия свят.
Въпреки тревожния процес на намаляване броя на децата и учениците в общината, местната власт полага усилия за подобряване условията за обучение и труд в училищата и детските градини в Община Златоград, като за нормалното протичане на учебния процес осигурява транспорт на 102 деца от с. Старцево, с. Долен, с. Ерма река и с. Аламовци. Образователните институции в Община Златоград ще продължават да работят за децата и ще правят най-доброто, за да може те да усвояват нови знания, да са спокойни, да са уверени и да получат качествено и професионално обучение.
Спорна и успешна 2018/2019 учебна година на всички ученици и учители!


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития