A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Започна организирането на ултрамаратона К3Ultraпонеделник, 17 Юни 2019  1093

Уважаеми съграждани,
Тази година ще станем свидетели на уникално спортно събитие, което ще се проведе за първи път в Златоград. На 28 септември 2019 г. тук ще бъде даден старт на ултрамаратона К3Ultra, в който се очаква да премерят сили едни от най-известните бегачи на ултрадълги дистанции. Това изпитание на силите, духа и човешката воля ще се проведе по трасета с дължини 23, 53 и 85 км в девствената природа на нашия край.
В маршрутите на маратона се редуват възхитителни гледки от Родопите, участъци с концентрация на адреналин, които включват изкачване до връх Голям Тулпан, скално-култовия комплекс Божи мост, Лебедовите езера, крепостта Устра, светилището Белото Каменье и много други природни забележителности.
Уникалното състезание ще доведе тук гости и медии от страната и чужбина, а организационният съвет има амбицията да превърне маратона в ежегодно спортно събитие. По този начин Златоград ще влезе в списъка на малкото български градове, домакини на атлетическа проява от подобен ранг.
Община Златоград подкрепя маратона К3Ultra с убеждението, че волята и спортният дух на състезателите ще бъдат добър пример за младите хора в Златоград и съвсем скоро трудните, но красиви трасета ще бъдат пробягани и от участници от нашия град!
Ние, от екипа на K3 Ultra, приветстваме всяка свежа идея, всяка подадена ръка в подкрепа на начинанието, защото ултрамаратонът е изпитание не само за участниците, но и за организаторите на състезанието!
Посрещането и настаняването на бегачите, техническото осигуряване, логистиката, подкрепителните пунктове, транспортът са само част от дейностите, от които зависи сигурността, комфортът на състезателите и успешният, за всеки спортист, финал.
Подобна организация може да се случи само с безрезервната подкрепа на доброволците! Това са хората, които помагат в името на каузата и желанието да са полезни! Приносът им е безценен, защото доказват, че начинанието си струва и има смисъл!
Ако желаете да станете доброволец в предизвикателството K3 ULTRA, моля свържете се с нас чрез линка по-долу! Преживяването е гарантирано!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWMs2mtdPIZptPfyHvZdGxUZe_j3VEeyhwTHhXs9iJQBs1CQ/viewform


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития