A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Заместник министър-председателят и министър на финансите – г-н Симеон Дянков посети Златоградчетвъртък, 15 Октомври 2009  1284

Заместник министър-председателят и министър на финансите – г-н Симеон Дянков посети Златоград Заместник министър-председателят и министър на финансите – г-н Симеон Дянков посети Златоград за първи път. Визитата е част от обиколката на министъра в област Смолян.
Кметът на община Златоград Мирослав Янчев, заедно със заместник областния управител на област Смолян – г-н Славов, посрещнаха министъра на входа на града, където на място го запознаха с един от най-значимите за Златоград и региона проекти, свързан с оползотворяването на геотермалната вода и изграждането на геотермална централа. Министърът заяви, че в държавния бюджет за 2010 година ще бъдат заложени средства за този най-важен проект за общината.
По-късно в кабинета на кмета се обсъдиха възможностите за финализиране на приоритетни обекти в общината, както и предложения, свързани с изготвянето на държавния бюджет за 2010 година.
Кметът Янчев отбеляза, че липсата на преференции за малкия и среден бизнес в пограничните райони и големия размер на неразплатени и просрочени задължения, затрудняват развитието на местната икономика. Във връзка с това, той се обърна към министъра с молба за осигуряването на средства за обекти, с местно и национално значение, както и за съдействие при прилагането на мерки за финансовата стабилизация на общината.
Министър Дянков прояви интерес към израждащата се транспортна връзка Златоград-Термес-Ксанти и на място се запозна с реализираното до момента. Той подкрепи идеята за стратегическото значение на трансграничния коридор, който единствен от всички останали трансгранични пътища по границата ни с Гърция, предвидени за т.нар. „малък трафик”, е в своята завършителна фаза и заяви, че ще бъдат разплатени извършените, но неразплатени строително-монтажни работи по обекта.
На поставените от кмета проблеми, свързани с трудностите при управлението на общинския бюджет, министърът се ангажира на следващата среща да даде конкретни отговори. Впечатлен от красота на района и от амбицията на местната власт да го направи по-привлекателно място за живеене, той заяви, че ще лобира за реализирането на наистина значими за местното население проекти.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 21 Ноември 2022
32
понеделник, 21 Ноември 2022
42

Актуално
Предстоящи събития