A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ЗАДЪРЖАХА ДВАМА МЛАДЕЖИ ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ОБИРИ В ЗЛАТОГРАДпонеделник, 12 Юли 2010  1322

Задържаха извършителите на „масовите обири”, станали в Златоград през м. март 2010 година. Това са две 19 годишни момчета, криминално проявени, които имат подобни акции и в други градове. Тийнейджърите - родом от Златоград и Айтос, са задържани в София след съвместна акция на полицаи от Смолян и от Столичната дирекция на вътрешните работи. Те живеели като скитници и прониквали в обектите по един и същи начин - като се възползвали от дефекти по металните дограми. Двамата ще бъдат съдени в Златоградския районен съд. Единият от извършителите е направил пълни самопризнания. Разследващите смятат, че двамата са извършили дузина обири на магазини и заведения в Златоград в нощта на 15 срещу 16 март.
Тогава бяха обрани 7 магазина, павилион, дрогерия и три кафенета. Бяха задигнати общо 1400 лв., цигари, ваучери за мобилни телефони и други стоки на обща стойност над 2000 лева
Кметът на община Златоград благодари на Министъра на вътрешните работи, на Директора на ОДП Смолян и на началника на РУП Златоград за професионално свършената работа и проявената воля и усилия при залавянето на обирджиите.

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 21 Ноември 2022
45
понеделник, 21 Ноември 2022
56

Актуално
Предстоящи събития