A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕ ПРОВЕДЕ ДЕТСКИ ТУРНИР „ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ” В ЗЛАТОГРАДпонеделник, 04 Юли 2016  713

От 28 юни до 3 юли 2016 год. в Златоград се проведе детски турнир по футбол "CHAMPION of CHAMPIONS 2016".
Детският футболен турнир „Шампион на шампионите 2016” се провежда под патронажа на г-н Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград и се организира с цел популяризиране и развитие активния и здравословен начин на живот у подрастващите чрез движение и спорт. Инициативата е дългосрочна и е насочена към формиране на социални и спортни умения на децата чрез футбола.
Турнирът беше открит от треньор номер 1 на България - г-н Димитър Пенев, а с него беше и помощникът му от 1994 г. - г-н Красимир Борисов. От името на Община Златоград беше връчен специален подарък на Стратега. За първи път турнирът се излъчваше на живо в интернет, чрез камера и можеше да се наблюдава on line на официалния сайт на Община Златоград.
На голям екран, всяка вечер, се наблюдаваха срещите от Европейското футболно първенство, имаше много награди и изненади, а децата се чувстваха като истински Шампиони.
В състезанието взеха участие деца родени през 2006, 2005 и 2004 година.
Присъстваха детски отбори от цялата страна - ФК „Родопа” гр. Смолян, ФК „Локомотив” гр. София, ФК „Звездичка” гр. Бургас, ФК „Суперстарс” гр. Пловдив, ФК „ДИТ” гр. София, ФК „Пълдин” гр. Пловдив, ФК „Златоград” гр. Златоград, ФК „Арда 1924” гр. Кърджали, ФК „Локомотив” Дряново, ФК „Царско село” гр. София, ФК „Хасково”. Футболните срещи бяха изключително интересни и оспорвани, с много майсторство и техника, много сила и упоритост, много сълзи и усмивки. Всички зрители останаха учудени и приятно изненадани от прекрасните футболни качества на децата, от техничните и майсторски изпълнения и коментираха по между си колко много истински шампиони виждат в децата.
Главните цели на детския турнир по футбол "CHAMPION of CHAMPIONS 2016" бяха постигнати, а именно да достави удоволствие на децата и те да се почувстват като истински футболни звезди, да срещнат други деца и свои идоли, да ги научи на дисциплина и себеотдаване в името на отбора и победата, да ги накара да имат уважение към противника и респект към съдия, треньор и публика.
Класиране при деца, родени 2004 година:

1. Детска Академия " ЦАРСКО СЕЛО" гр. София
2. ФК "РОДОПА" гр. Смолян
3. ФК " АРДА 1924" гр. Кърджали
Класиране при деца, родени 2005 година:
1. ДФК " ЗВЕЗДИЧКА" гр. Бургас
2. ФК "ЛОКОМОТИВ" гр. София
3. ФК " ХАСКОВО" гр. Хасково
Класиране при деца, родени 2006 година:

1. ДФК " ЗВЕЗДИЧКА" гр. Бургас
2. ФК "ЗЛАТОГРАД" гр. Златоград
3. ФК "ПЪЛДИН" гр. Пловдив
След края на турнира, на Централния площад в Златоград, всички победители и техните подгласници бяха наградени с купи, медали и други предметни награди. Бяха отличени и най-добрите индивидуални състезатели по постове. Всички участници, треньори, съдии и гости на турнира останаха изключително доволни от организацията и заявиха готовност да посетят Златоград и следващата година.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития