A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

В Община Златоград започна новата учебна годинапонеделник, 16 Септември 2019  364

В Община Златоград започна новата учебна годинаДнес, 16.09.2019 г., започна новата учебна година в пет училища в Община Златоград. Под тържествените удари на училищния звънец, с много вълнение, песни и стихотворения, 56 първокласника прекрачиха прага на училището за първи път. Всеки от тях получи книжка с лично послание от Кмета на Община Златоград Мирослав Янчев и пожелания за ученолюбивост, здраве и радост. Тържествата се проведоха в дворовете на учебните заведения, учениците и децата поздравиха родители, учители и гости.
Кметът Янчев откри учебната година в СУ „Свети княз Борис I” с. Старцево. В приветствието си към присъстващите на празника отправи и пожелания към учениците за здраве и постоянство, към учителите за вдъхновение и удовлетворение от победите на възпитаниците им и към родителите за сила и търпение!
Първият учебен ден е различен от всички други празници, защото независимо дали си още в училище или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът, смисълът и важността му винаги остават в сърцето.
Образователните институции в Община Златоград, в сътрудничество с местната власт, ще продължат да инвестират в своите ученици, защото те са най-доброто бъдеще на родния край.
И тази година местната власт ще осигури транспорт на 100 деца от с. Старцево, с. Долен, с. Ерма река и с. Аламовци, което ще спомогне за нормалното протичане на учебния процес в Община Златоград.
Успешна и ползотворна 2019/2020 учебна година на всички ученици и учители!Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития