A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Усложнена зимна обстановка в община Златоградчетвъртък, 11 Февруари 2010  1561

Усложнена зимна обстановка в община ЗлатоградВ резултат на проливните дъждове, паднали на територията на община Златоград през изминалото денонощие, които в съчетание с обилния снеговалеж през седмицата, улици и тротоари се задръстиха с киша и вода, които затрудняват преминаването на хора и автомобили. Особено тежко е положението на неасфалтираните улици, а върху тези, които са асфалтирани има образуван дебел леден слой, който още повече пречи за тяхното почистване. Въпреки непрекъснатото почистване от сняг и ледени късове, отводнителните решетки по кварталите в Златоград са задръстени със сняг и не могат да проведат стичащата се вода през тях. В централната градска част тези решетки са открити и поемат прииждащата по улиците вода.
По пътя Аламовци – Златоград имали паднали дървета, в с. Цацаровци няма ток, а в другите населени места обстановката е усложнена, но пътищата са проходими.
Въпреки усилията на фирмата, ангажирана да извършва снегопочистването, както и работата на общинските служители и работници, тежките метеорологични условия затрудняват навременното почистване на улиците от топящия се лед.
През изминалото денонощие е отчетено голямо количество паднали дъждове - 80 литра на кв.м. Нивото на язовир „Златоград” е 4 метра под кота „Преливник”, а водите от хвостохранилището преливат с 15 см. над преливника, което не е притеснително за жителите на общината и няма опасност от наводнение, предизвикано от тези съоръжения.
В резултат на създалата се тежка обстановка кметът на община Златоград обяви за неучебен 12.02.2010 г.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития