A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Училищният звън събра учениците в община Златоградсряда, 16 Септември 2009  1369

Училищният звън събра учениците в община ЗлатоградПървият учебен ден изпълни дворовете на училищата и улиците с радостни и и щастливи детски усмихнати лица.
Традиционно тържествено, както това се прави от създаването на българските училища, бе открита учебната 2009-2010 година в Община Златоград.
Свещеният праг на родното училище прекрачиха 88 първокласника. Тази година те са с 10 повече от миналата година. Общият брой на учениците е около 1 200, разпределени в шестте училища на територията на общината. В ремонитрани училища ще учат учениците на ОУ „Васил Левски” Златоград, СОУ „Св. Княз Борис І” с. Старцево и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Долен. Училищните сгради бяха ремонтирани по Оперативна програма „Регионално развитие”.
Успешна учебната година на учениците и учителите от общината пожелаха представители на местната власт.
Заместник областният управител на област Смолян – г-н Недялко Славов поздрави учениците и учителите на ОУ „Васил Левски”, на чието тържество присъства кметът на община Златоград - г-н Мирослав Янчев и Председателят на общинския съвет – г-н Пламен Чингаров.
Кметът Янчев поднесе заедно със своите пожелания за спорна учебна година и малък подарък на първокласниците – сборник приказки, с който малчуганите „да учат българските букви, да четат българското слово и да помнят поуките от древните ни приказки!”


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития