A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Ученици от СОУ „Антим I ”се включиха в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“понеделник, 05 Октомври 2015  797

Ученици от СОУ „Антим I ”се включиха в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“Учениците от Xб клас, заедно с над 500 класа от 200 училища в страната, се включиха в световната инициатива на UNICEF и МОН и проведоха своя най-голям урок на тема „Глобалните цели за устойчиво развитие “, приети от лидерите на 193 държави на юбилейното 70-то заседание на генералната асамблея на ООН. Стотици милиони деца са ангажирани с популяризирането на теми, свързани със световни проблеми като бедност, глад, неравенства, климатични промени, насилие и заедно ще търсят начините за справяне с тях в следващите 15 години. В седмицата от 28 септември до 2 октомври в класните стаи на държави от всички континенти се провеждат интерактивни презентации и дискусии, посветени на Глобалните цели за устойчиво развитие. Новата световна програма е най-амбициозната досега и за нейното трайно реализиране е нужна енергия и воля за промяна, креативност и отговорност, идващи от младите поколения.
Пред съученици, учители и гости младите антимовци представиха 17-те глобални цели и дискутираха по основните направления - кономическо, социално и екологично; за справянето с бедността и глада, с неравенствата климатичните промени и как да направим нашата планета по- добро място за живеене до 2030 година. За включването в инициативата „Най-големият урок в света“ учениците бяха подпомагани от класния ръководител Росица Въргова и педагогическия съветник Ралица Даскалова.
Поздравления получиха от директора на училището Жечка Хаджийска, от председателя на Училищното настоятелство- Сузана Големилова и от Елмира Угорлиева-Пехливанова- изпълняваща длъжността кмет на община Златоград.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
44

Актуално
Предстоящи събития