A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Творби на златоградски учители, поместени в сборник "Скъпоценни камъчета"четвъртък, 04 Юни 2009  1550

Творби на златоградски учители, поместени в сборник Творби на трима педагози от гр. Златоград са включени в сборника „Скъпоценни камъчета”. Този сборник е наградата за учителите творци, участвали в националния конкурс, организиран по повод Европейската година на творчеството и иновациите по инициатива на издателство „Анибус-Булвест” и вестник „Сега”.
В конкурса се включиха няколко стотин учители от цялата страна. Есето „Всички пътища водят към Него” на Нина Пашова /директор на ОУ „Васил Левски”, с. Ерма река/и разказът ѝ „За, против, въздържал се и …не ми се мисли”, стихотворението „Корен да останеш” на Елвира Бечева /учител по бълг. език и литература в ПГ „Христо Ботев”, гр. Златоград/ и разказът „Самотно завръщане” на Елеонора Велева /учител по бълг. език и литература в СОУ „Антим І”,гр. Златоград/, бяха оценени високо и включени в сборника. Произведенията на златоградските учители се оценяваха от жури в състав Боян Биолчев – писател и бивш ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Бойко Ламбовски – поет, есеист и журналист, и Николай Табаков – писател.
В рамките на фестивала „Пловдив чете" на 28 май 2009 г., в къщата-постоянна експозиция на Георги Божилов в стария Пловдив се състоя премиерата на книгата „Скъпоценни камъчета”.

Този сборник е подарен от Нина Пашова на читалище „Просвета” , гр. Златоград и вече е достъпен за читателите.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития