A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

„Център за социална рехабилитация и интеграция” Златоград откри изложбапетък, 30 Ноември 2012  1010

„Център за социална рехабилитация и интеграция” Златоград откри изложба По случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, във фоайето на общинска администрация Златоград се откри изложба на картини, които са нарисувани с маслени бои и торцвани от хората, ползватели на социални услуги, включени в Клуб „Творчество”, модул „Трудотерапия и арттерапия” към Центъра за социална рехабилитация и интеграция – гр.Златоград.
Под ръководството на психолог, трудотерапевт и арттерапевт, потребителите усвояват умения и сръчности за моделиране и декориране на предмети, подходящи техники на изпълнение и основни цветови комбинации на декоративната композиция в приложното изкуство.
Чрез изкуството те подобряват психо – емоционалното си състояние, развиват основни двигателни умения, концентрация, прецизност и точност на движенията. По този начин у потребителите се формират естетически нагласи, развитие на пространствено мислене и усещане за форма. Изработването на даден продукт се извършва на етапи, така че всеки член на групата може да се включи във всеки етап и да допринесе за крайния продукт според своите възможности.
По този начин се организира свободното време на хората с увреждания и се насърчава и подкрепя социалното, емоционалното и културно развитие на всеки потребител на социалната услуга като доказателство за това, че всеки човек може да развие потенциала си и да бъде ценен участник в живота на общността.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития