A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Танцов състав "Акрани" взе участие в празнични мероприятия в съседна Гърциячетвъртък, 01 Юли 2010  1282

Танцов състав Юношески танцов състав „Акрани”, при ОНЧ „Просвета”, гр. Златоград, се завърна от Република Гърция. Младежите бяха там по покана на Женски фолклорен клуб в село Еразмио, който провежда ежегодно празник, посветен на земята. На този ден се приготвят различни кулинарни специалитети, като основният продукт в състава им трябва да е житото.
В програмата на празника взеха участие няколко гръцки състава и танцьори. На сцената самодейците от ОНЧ „Просвета” Златоград, с художествен ръководител Даниела Тасева, показаха атрактивни български хора и бяха аплодирани от присъстващите.С изпълнения на родопски песни се представи и самодееца Даниел Караасенов със съпровод на гайда от най-младия гайдар в читалището Емануил Пунев. Танцьорите, бяха топло посрещнати от домакините, останаха с приятни емоции и спомени от пребиваването си в съседна Гърция.
Участието на самодейците в празничните мероприятия от другата страна на границата, се осъществи благодарение на съдействието на Община Златоград и с финансовата подкрепа на господин Александър Митушев, който предостави автобуса на фирмата за пътуването.


ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
146

Актуално
Предстоящи събития