A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Стартира учебната година в Община Златоградсряда, 16 Септември 2015  861

Стартира учебната година в Община ЗлатоградС тържества, много усмивки, искрени пожелания за успехи и цветя стартира учебната 2015/2016 година в Община Златоград.
Въпреки тревожния процес на намаляване броя на децата и учениците в общината, местната власт полага усилия за подобряване условията за обучение и труд в училищата и детските градини в Община Златоград, като през тази година ще се извърши цялостна реконструкция на котелните стопанства, включващо монтаж на нови котли с възможност за комбинирано изгаряне на пелети и дърва, подмяна на старите амортизиране отоплителни тела и тръбна мрежа в сградите на СОУ „Антим І” и ОУ „Васил Левски” гр. Златоград.
Тържествата се проведоха в дворовете на учебните и детски заведения. С красива украса от пъстри балони, песни, танци и стихотворения, учениците и децата поздравиха родители, учители и гости.
Тази година учениците в Община Златоград са близо 900, от които 78 са първокласници. А в детските градини над 360 деца ще прекарват времето си сред обновена и модернизирана среда.
Всяка инвестиция за младите хора в общината е нова възможност, да живеят и да се учат в модерни условия, за да имаме основание, да отправим към всички заветните думи на екзарх Антим Първи, патрон на средното училище в Златоград, актуални и днес “Деца, връщайте се по-скоро и помагайте на Отечеството си”.
Честит празник на всички, които носят училището в себе си – като спомен, като потребност, като очакване!


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития