A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Стартира изграждането на многофункционална спортна площадка в село Старцевосряда, 30 Май 2018  1884

Стартира изграждането на многофункционална спортна площадка в село СтарцевоДнес, 30.05.2018 г., в двора на СУ „Свети княз Борис I” с. Старцево, Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев даде старт на строителните дейности по един от най-значимите инфраструктурни проекти за селото, свързан с изграждане на многофункционална спортна площадка за баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт.
Финансирането на проекта бе осигурено от Министерски съвет и е на стойност 374 076, 54 лв. Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Строител” ЕООД.
Гости на събитието бяха Председателят на Общински съвет Златоград, заместник-кметът на Община Златоград, кметът на с. Старцево, общински съветници, учители, ученици и много жители на селото. Господин Янчев сподели, че е много радостен от факта, че с подобряване на спортната база в селото ще се даде възможност за по-добри условия за здравословен начин на живот за жителите му, много деца и подрастващи ще общуват повече помежду си, ще спортуват активно и ще прекарват пълноценно свободното си време.
В проекта е предвидено изграждане на многофункционална спортна площадка за баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт, обособяване на фитнес на открито и изграждане на детска площадка.
Настилката на игрището ще бъде от изкуствена трева, съоръжението ще бъде оградено с ограда-метална мрежа с PVC покритие, за трибуни ще се използват съществуващи бетонови трибуни, като върху тях ще бъдат монтирани дървените пейки. Предвидени са два подхода към центъра на комбинираното игрище. Предвижда се и изграждане на осветителна инсталация, която ще бъде изпълнена с LED прожектори.
С изграждането на спортната площадка ще се даде шанс, освен на жителите на Старцево да спортуват активно, но на спортните клубове от общината да водят редовни и пълноценни тренировъчни занимания, както и възможност на децата и подрастващите от малко населено място да практикуват няколко вида спорт.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития