A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Средно училище „Антим I” отново е сред 10-те най- добри в страната!петък, 03 Февруари 2017  627

Средно училище „Антим I” отново  е сред 10-те най- добри в страната!10 проекта на ученици от 5 до 8 клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2016/2017 година. Сред тях е и проектът на СУ”Антим I” – ЗДРАВОСЛОВНА РЕВОЛЮЦИЯ- ПРОДЪЛЖЕНИЕТО” с ръководители Ирина Бодурова и Ралица Даскалова.
Проектът цели да продължи популяризирането на здравословния начин на живот и хранене на младите хора, започнало успешно през миналата учебна година, с реализирането на проект: „Здравословна революция”.
Дейностите ще бъдат в подкрепа на промяната в нездравословните хранителни навици и ниската физическа активност на учениците , под мотото „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ!” .
Ръководителите предвиждат създаване на Кът на здравето, Билкова градина, Джобна книжка за билките и направа на макет „Дървото на живота”.
През месец януари вече стартираха първите дейности със създаването на Кът на здравето във фоайето на училището. В него учениците от 5 и 6 клас ще актуализират информация за дейностите по проекта, ще дават насоки за природосъобразен начин на живот и препоръки за здравословнен режим на хранене и спортуване.
Поставен беше макетът „Дървото на живота”, който е тазгодишният символ на кампанията и на който ще се излага постоянна информация по здравословни теми, достъпна за всички в училище.

Участниците, съвместно с родителите, ще проучват най-разпространените билки в нашия край, като алтернатива на вредните добавки в храните и на медикаментите. Събраната нинформацията ще влезе в специален сборник, наречен „Джобна книжка за билките”.
Предвиждат се и съвместни дейности с РЗИ –гр. Смолян .
Проектът ще се финализира с хепънинг - „Зумба за начинаещи”, в който участие ще вземат всички ученици в училище.
Конкурсът „Посланици на здравето” се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.


ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития