A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Спортният празник „Шампион на шампионите 2022” завърши понеделник, 04 Юли 2022  249

Спортният празник „Шампион на шампионите 2022” завърши 

В продължение на девет дни Златоград бе домакин на футболни срещи, в които взеха участие стотици деца от цяла България, както и за пръв път гости от съседния ни гръцки град Ксанти. Малките шампиони показаха нестихващ ентусиазъм, умения и талант, създадоха много настроение и емоции у всички зрители и любители на футболната игра. 
 Десетки детско-юношески футболни школи, в пет различни възрасти, взеха участие в състезанието, което украси стадиона и града ни с много детски усмивки, музика, футбол, положителни емоции, спортсменство, създадоха се нови приятелства и познанства. В спортното мероприятие участваха подрастващи, родени през 2005, 2007, 2010, 2011 и 2012 година.
Награждаването на победителите и техните подгласници се състоя на 03.07.2022 г. /неделя/, на централния площад в Златоград, където те получиха купи, медали и други предметни награди. Бяха отличени и най-добрите индивидуални състезатели по постове. Всички участници получиха подаръци от организаторите, а треньори, съдии и гости останаха удовлетворени от престоя си в Златоград. 

Община Златоград бе домакин и партньор при организацията и провеждането на мероприятието, а директор на турнира и главен организатор беше господин Николай Бабуров, който за пореден път превърна състезанието в празник за всички участници, треньори и родители.  
Мероприятието бе част от програмата за постигане на целите на местната власт за развитие на масовия спорт като цяло, както и от превантивните инициативи на МКБППМН – „Бъди активен, а не агресивен“.
Поздравления за нашите представители в турнира - ФК „Вихър-1965“ Златоград и ФК „Златоград“, които със своето участие ни заредиха с много приятни емоции и засилиха интереса към мероприятието като увличаха много златоградчани да бъдат съпричастни с тях, подкрепяйки ги всекидневно. 
Големи благодарности и за златоградските млади футболисти, техните треньори и родители, които приемаме като партньори за постигането на общите ни цели – развитие на масовия спорт, придобиване на навици за здравословен начин на живот, активност и движение сред подрастващите чрез спорт, изграждане на умения за работа в екип и взаимопомощ.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития