A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” апелира за безопасно включване в националната кампания на 15 септемврипонеделник, 10 Септември 2018  547

И тази година Община Златоград е партньор на Националната кампания „Да изчистим България заедно”, организирана в подкрепа на Световния ден на почистването – 15 септември.
Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” призовава всички жители, учреждения и институции, фирми и предприятия в Община Златоград, които се включат в организираните мероприятия за почистване на замърсени площи, да събират отпадъците отговорно и безопасно.
Апелират да не се пали огън на местата, които се почистват и да не се изгарят събраните отпадъци. Напомнят, че по време на почистването пушенето на цигари може да предизвика пожар, както и че почистването на трудно достъпните места - скални образувания, надвиснали дървета и дълбоки дерета, са рискови терени. Важно е събраните отпадъци да се поставят на местата, определени за това, а отпадъците с неизвестен произход или опаковка с маркировка „ОПАСНО“ или „ОТРОВА“, трябва да бъдат събирани с ръкавици. РДПБЗН съветва участниците в Националната кампания „Да изчистим България заедно” да не се отделят от групата и да поддържат видим контакт с другите участници.


Ако станете свидетел или сте причина за пожар, а и каквато и да е друга злополука,

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ:

• Запазете самообладание;
• Обадете се на телефон 112. Посочете какво гори, адрес и кой се обажда;
• При възможност да помогнете на пострадал, направете го, без да рискувате собствения си живот.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития