A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ПРОВЕДЕ СЕ ТУРНИР ПО ХОКЕЙ НА ТРЕВА ЗА „КУПАТА НА КМЕТА – ДЕЛЮ ВОЙВОДА”четвъртък, 07 Октомври 2010  1079

В събота, при отлично за игра време, на зеленото хокейно игрища в двора на училище „Васил Левски” в Златоград се изиграха осем срещи от първия турнир по хокей на трева „За купата на кмета „Делю войвода”, който беше и част от Спортния календар на община Златоград.
За купата се бориха шест отбора, момичета и момчета, до 14 години, от цялата страна. Освен домакините от Спортен клуб „Златоград” в турнира участваха отборите на „Стик” от гр. Генерал Тошево, „Мечките” от с.Баните, „Алада” от гр.Неделино, „Чепинци” от община Рудозем и „Вихрен” от гр.Сандански. Извън класирането играха състезателите от спортен клуб „Крам Комплекс” от гр.София.
Нашите състезатели стигнаха до финалите с бърза и организирана игра, но въпреки всеотдайната подкрепа на публика и фенове не успяха да преборят републиканските шампиони от отбора на „Мечките”. Така първата „Купа на кмета” на община Златоград по хокей на трева бе спечелена от играчите на Баните. Нашият отбор се окичи със сребърните медали, а бронзовите медали за третото място заслужи „Вихрен” – Сандански. Бяха раздадени и множество индивидуални награди – „Най-полезен играч” и „мистър Феърплей” получи нашият капитан Мартин Петров, а „Вратар № 1” – Александър Големилов от Златоград. Бяха връчени още и награди „Голмайстор”, „Най-добър защитник”, „Мини мис”, „Мини мистър”, „Мис феърплей”. Благодарствени грамоти получиха турнирният директор Теодора Манчева, турнирните секретари – момичета от Баните и Златоград, съдиите от Баните , Сандански, Генерал Тошево и Златоград, както разбира се и изпълнителният директор на Българската Федерация по хокей на трева доц. Антонио Антонов- гост на турнира.
Наградите на турнира бяха осигурени от община Златоград. Кметът на общината – Мирослав Янчев връчи купата и медалите на победителите, пожелавайки но всички участници успехи, спортни и житейски приятелства, и нови срещи в Златоград.
За отличното си домакинство Спортен клуб „Златоград” получи от Българската федерация по хокей специална награда – 10 броя стикове и топки, както и покана за участие на отбора в турнир в гр. Белград, в края на месец октомври.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития