A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Представители на Посолството на САЩ откриха официално реновираните детски градини в Община Златоградчетвъртък, 26 Юни 2014  960

Представители на Посолството на САЩ откриха официално реновираните детски градини в Община ЗлатоградНа 26.06.2014 г. в Златоград се състоя тържественото приключване на съвместния проект, на Община Златоград и Посолството на САЩ, за ремонт на сградите на четири общински детски градини. Финансирането, в размер на 403 244 USD, бе по програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Американското посолство в София. Тази програма е част от инструментите, с които Посолството на САЩ укрепват партньорството си с местните власти в България. С този проект Община Златоград успя да се пребори с десетки други и беше успешно осъществен във време на финансова криза. В резултат на съвместните усилия на Посолството на САЩ, Община Златоград и персонала на четирите детски градини, 324 деца и техните учители вече се радват на по-добри условия за обучение и възпитание. На церемонията, която се състоя в ЦДГ „Снежанка” присъстваха: Мирослав Янчев – кмет на Община Златоград, Емил Хумчев – заместник-областен управител на Област Смолян, Иван Муцевски – началник на РИО на МОН Смолян, Елмира Угорлиева – Пехливанова – заместник-кмет на Община Златоград, Жечка Хаджийска – председател на ПК по ОКЧР, директорите на ЦДГ „Радост” Златоград, ЦДГ „Снежанка” Златоград, ЦДГ „Щастливо детство” с. Старцево, ЦДГ „Детски свят” с. Долен, представители на фирмата –изпълнител „Антек” и нейните подизпълнители.
От Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ присъстваха подполковник Джей Смит, капитан ІІІ ранг Джош Хенсли, капитан Роб Хенкок и Весела Терзиева – Програмен мениджър в Посолството на САЩ.
В приветствието си към присъстващите капитан Джош Хенсли сподели удовлетворението от ползотворното сътрудничество, което укрепва партньорството между институциите и увери, че за тях „партньорството не е само на думи, но има и реални измерения в конкретни действия”.
Господин Мирослав Янчев изказа благодарност за финансовата подкрепа, която подпомогна усилията на местната власт, децата на Община Златоград да растат в съвременни и привлекателни детски градини. Специална благодарност кметът на общината отправи и към родителите, които търпеливо следяха строителния процес, по време на изпълнение на проекта. Ремонтните дейности включваха подновяване на електрическите инсталации, централното отопление, ремонт на санитарните помещения, покрив, подмяна на прозорци, врати и др., съобразно нуждите на отделните детски градини.
В кратката концертна програма, реализирана от децата на ЦДГ „Снежанка” и ЦДГ „Радост” имаше много танци и весело настроение, а ученици от СОУ „Антим І” Златоград споделиха пред гостите, на английски и български език, емоционални спомени от детската градина.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


четвъртък, 06 Януари 2022
51

Актуално
Предстоящи събития