A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ПРАЗНИК НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО В ЗЛАТОГРАДсряда, 02 Март 2011  1394

ПРАЗНИК НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО В ЗЛАТОГРАД С много настроение песни, хумор, хора и танци самодейците от ОНЧ „Просвета” гр. Златоград отбелязаха 1 март - деня на любителското творчество.
Поздрав към читалищните дейци и творци отправи председателя на читалището Пламен Чингаров, пожелавайки им същия ентусиазъм и всеотдайност и занапред.
В своето поздравление кметът на Община Златоград Мирослав Янчев отбеляза, че вече четвърта година традицията да се празнува деня на самодейността е възродена от читалищата на общината. Топли и сърдечни думи той отправи към хората, които със своята всеодайна любов към изкуството разнасят славата на Златоград в страната и извън нея. Той подчерта, че както и досега ще разчита на самодейците да правят местните прояви уникални и интересни, със своите изпълнения.
Един от постоянните спонсори на изявите на самодейците - инж. Александър Митушев, благодари на всички и подчерта, че благодарение на тях проявите, организирани от Етнографския ареален комплекс се превръщат в истински и запомнящи се от гостите на града, празници на фолклора, музиката и танците.
Мощните гласове на Мъжката битова група, с ръководител Серафим Кафеджиев, още веднъж показаха силата на родопската песен. След тях извисиха гласове певиците от ДПФ „Надежда” с ръководител Розина Анджерова, особено активни и всеотдайни самодейци с вече богат репертоар. Групата за стари градски песни „Златен полъх”, чийто ръководител е Елена Симеонова, върна присъстващите в спомени на отминали години на любов, разлъка, заспали чувства и бяло сладко.
На празника среща си дадоха младежите от ЮТС „Акрани” с ръководител Даниела Тасева. С импровизирания оркестър , който те направиха, вдигнаха на крак цялата зала, която се огласи от родопски песни и гайди.
Дамите от клуб „Първи на хорото”, водени от Даниела Тасева изпълниха с настроение научените танци.
Всички участници във вечерта за сетен път показаха, че има потребност хората да общуват чрез изкуството, да се включват в любителското творчество, с любов и всеотдайност. Още по-добре е когато срещат подкрепата на настоятелството, местната власт, бизнеса и училищата. И въпреки трудностите на днешния ден, те носят традицията и духовността, и са част от съвременния облик на българската култура.Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития