A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Празнично шествие на СУ "Антим I" огласи Златоградвторник, 16 Май 2017  817

Празнично шествие на СУ На 12 май 2017г. се проведе празнично шествие от паметната плоча на Яков Змейкович, пред Взаимното училище в Златоград, до Средно училище „Антим І”.
Всички ученици и учители, заедно с гостите, участваха в шествието и направиха първата стъпка за възвръщането на една забравена българска традиция. Това мероприятие е част от програмата за празничното честване на 165 годишния юбилей на Средно училище „Антим І” Златоград.
Много са имената на хората, оставили сърцето си и любовта си в Златоград, в името на образоваността и просветата. Преди шествието бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на Яков Змейкович.
От първото килийно училище на Ангел Киряков, през далечната 1830г., когато неговите ученици написват с родни букви името на България, до днес, Златоград е бил и ще бъде културно и духовно средище, символ на съхранени традиции и новаторство.
През годините, градът ни достойно е посрещал български учители, както и достойно е създавал и продължава да създава своите местни будители.
На 16 май 2017г. (вторник), от 17:30 часа, в залата на ОНЧ „Просвета-1908”, със заключителен концерт ще завършат мероприятията, посветени на 165 годишния юбилей на СУ „Антим І” гр. Златоград.
ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития