A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ПОСЛАНИКЪТ НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЯ БЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЗЛАТОГРАДвторник, 19 Юни 2018  1623

ПОСЛАНИКЪТ НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЯ БЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЗЛАТОГРАДФренският посланик, г-н Ерик Льобедел, заедно със съпругата си г-жа Брижит Вала-Льобедел, посетиха Златоград. Дипломатът бе посрещнат от Кмета на Община Златоград - г-н Мирослав Янчев, Заместник-кмета г-жа Елмира Пехливанова и Председателя на Общински съвет Златоград г-жа Емилия Кръстева.
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с екологията, енергийната ефективност, икономиката, образованието и културата в Златоград. Посланикът изрази радостта си, че има възможността да посети общината, която две поредни години е лауреат в конкурса „Екообщина” в категориите „Енергийна ефективност на сградите” и „Управление на отпадъците”.
В рамките на визитата си, Негово превъзходителство г-н Льобедел посети и Стария град, където с удоволствие опита златоградското въртяно кафе на пясък. Разходи се из калдъръмените улици, разгледа къщите с възрожденска архитектура и остана впечатлен от почитта на златоградчани към традициите.
Очарован от местното гостоприемство, високопоставеният гост си тръгна с подарък от най-големия износител на текстил за България в Турция - „Белотекс – 95” АД, който е и един от основните работодатели в общината ни.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития