A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Почина почетният гражданин на Златоград Вели Чаушевнеделя, 07 Януари 2018  674

Почина един от големите ни актьори Вели Чаушев. Той си отиде на 83 години.

Актьорът Вели Чаушев е роден през 1934 год. в Златоград. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф. Г. Островски. От 1958 до 1961 година играе в Драматичен театър Хасково. От 1961 година е на сцената на Сатиричния театър, където играе повече от 40 години. Освен в театъра, играе в киното, участва в радиотеатъра и на естрадния подиум като рецитатор. Автор е на сценарии и на книги за деца и възрастни.
През годините Чаушев има роли в множество филми и телевизионни постановки. Наред с това, редовно прави записи за Българското национално радио. Изявява се и като автор на детски книги – „Сламчови работи“ и „Ще се видим довечера“. Една от последните му книги е посветена на родния Златоград- на „Кафе в Златоград“ , претърпяла няколко издания.

За изключителен принос при представяне на Златоград в своето цялостно творчество и изяви, режисьор на историческата драматизация на открито за Дельо хайдутин с Решение № Г 657/20.09.2007 г. на Общински съвет Златоград, е удостоен със званието “Почетен гражданин на Златоград”.

Съболезнования на близките!

Поклон!


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития