A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Пет години от официалното отваряне на ГКПП Златоградчетвъртък, 15 Януари 2015  939

Пет години от официалното отваряне на ГКПП ЗлатоградС тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, отслужен пред параклиса „Св. равноапостоли Константин и Елена” от отец Константин, на ГКПП Златоград – Ксанти се отбелязаха пет години от официалното откриване на четвъртата пресечна точка между България и Гърция.
В приветствието си към присъстващите жители и гости на Златоград, Кметът на общината Мирослав Янчев сподели, че благодарение и на контролно-пропускателен пункт с Република Гърция, градът ни вече е предпочитана туристическа дестинация, не само за български, но и за чуждестранни туристи. Изрази и удовлетвореността си за възобновените приятелски взаимоотношения с гръцката Община Нестос, както и готовността и на двете страни за партньорство в реализацията на още трансгранични проекти. Кметът Янчев изказа признателност и към главните инициатори за съграждането на параклиса „Св. равноапостоли Константин и Елена” - г-н Константин Перьов, г-н Александър Митушев и г-н Тодор Георгиев. Този храм е символ на доброто сътрудничество между България и Гърция и той беше ключ за по-бързото и безпрепятствено отваряне на контролно – пропускателния пункт.
Доказателство за необходимостта и важността от съществуването на ГКПП Златоград – Ксанти са преминалите милиони пътници през граничния пункт, съживяването на икономиката, туризма, търговията от двете страни на границата.
През петте години от отварянето на ГКПП Златоград - Ксанти са преминали над 850 000 МПС и близо 2 700 000 пътници.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития