A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Първо място за проект на СОУ „Антим І” гр. Златоград в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”понеделник, 30 Май 2016  774

Първо място в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” получиха учениците от СОУ „Антим I”, гр. Златоград, с ръководител г-жа Жечка Хаджийска за проекта си „Здравословна революция”, в категория от 5-ти до 8-ми клас.
Конкурсът е по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.
В първа фаза на конкурса стартира изпълнението на 110 проекта, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 38 проекта, от 5-ти до 8-ми клас – 45 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 27 проекта.
Учениците изпълняваха драматизации, спортни прояви-състезания и турнири по футбол, баскетбол, хандбал и др.; туристически и еко походи; ролеви игри, дебати и дискусии, сътрудничество и работа в екип между поколенията с цел запазване на българските традиции за активен живот, разработваха собствени сайтове и електронни книги за здравословен начин на живот и хранене, провеждаха съвмести дейности за почистване на замърсени райони в техните населени места и др.
Във втора фаза на конкурса общият брой проекти, които успяха да финализират успешно са 90, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас - 34 проекта, от 5-ти до 8-ми клас – 31 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 25 проекта.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 21 Ноември 2022
46
понеделник, 21 Ноември 2022
56

Актуално
Предстоящи събития