A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Първо място спечелиха учениците от ОУ „Васил Левски” Златоградпетък, 02 Юни 2017  886

Първо място спечелиха учениците от ОУ „Васил Левски” ЗлатоградНа 31.05.2017г. в гр. Смолян се проведе областно ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, организирано от Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Смолян, Регионално управление на образованието гр. Смолян и Български червен кръст гр. Смолян.
В състезанието взеха участие девет отбора от девет общини, с ученици от 6 до 8 клас, с по четирима състезатели.
Първенец в състезанието е отборът на ОУ “Васил Левски”гр. Златоград, който ще представи областта в Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации” на 12,13 и 14 юни 2017 г. в гр. Бургас.
Отборът на ОУ „Васил Левски“ в състав: Елица Домбова, Василена Вунцова, Августин Димитров, Ани Коцева и Ева Караасенова показа отлични познания, умения и придоби навици за действие при извънредни ситуации, пожари и природни бедствия. Педагогически ръководител на ученическия отбор е г-жа Веселина Калева.
В първата теоретична част учениците решиха тест с въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ.
Във втория етап под формата на състезателни игри участниците демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита.
Нашият отбор като победител беше награден с медали и купа, а всички останали отбори получиха специални грамоти за участие.
Призовото място е резултатът от съвместните усилия на Директора на училището, учители, ученици, родители и институции за постигане на качествен образователен процес, съчетан с практически умения.
Честита победа и достойно представяне на Националното ученическо състезание!


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития