A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Община Златоград започва реконструкция на водопроводната мрежа в с. Долен и на спортния комплекс в Златоградчетвъртък, 23 Декември 2010  1479

Община Златоград започва реконструкция на водопроводната мрежа в с. Долен и на спортния комплекс в ЗлатоградДнес, кметът на община Златоград - Мирослав Янчев, подписа трети договор с Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция за безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. Договорът е за реализиране на проект «Реконструкция и доизграждане на водопроводна мрежа в с.Долен и реконструкция на спортен център, изграждане на обслужваща сграда и зала за спорт на закрито в град Златоград”. В рамките на проекта се предвижда реконструкцията на водопроводна мрежа в с.Долен /Станкова махала и махала Доганица/. Подмяната на съществуващите тръби с полипропиленови ще спомогне за намаляване на загубите на питейна вода, повишаване на качеството й и намаляване на авариите на водопреносната мрежа. Проектът предвижда и реконструкция на стадиона в град Златоград, който от 2008 г. е общинска собственост, чрез изграждане и обособяване на следните спортни съоръжения:
• Футболно игрище - след реконструкцията новоизграденото футболно игрище ще бъде с размери в план 100/70 метра.
• Лекоатлетическа писта с четири пътеки за бягане;
• Сектор за хвърляне на диск и чук;
• Сектор за хвърляне на копие;
• Сектор за скок на височина;
• Сектор за тласкане на гюле;
• Сектор за скок на дължина и троен скок;
• Сектор за овчарски скок;
В рамките на проекта е заложено и изграждането на обслужваща сграда на два етажа за практикуване на спорт на закрито. Сградата ще е част от реконструирания градски стадион и ще бъде изградена с цел обособяване на място в града за практикуване на спортове на закрито – борба, тенис на маса и др. На първия етаж в сградата се предвижда да бъдат разположени съблекални, лекарски кабинет, бани с тоалетни, склад и др., а на втория етаж ще бъдат поставени, закупените в рамките на проекта, тепих за борба, фитнес уреди и тенис маса.
С реализиране на проекта се цели подобряване на водоснабдяването на едно от най-големите села в общината – с.Долен и подобряване на спортните съоръжения в град Златоград за подпомагане провеждането на различни спортни, социално-културни и занимателни мероприятия за подобряване на възможностите за спорт на хора от всички възрастови групи.
Проектното предложение е на стойност 4 432 174 лв.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
51

Актуално
Предстоящи събития