A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Община Златоград възстановява нанесени щети от проливните дъждовесряда, 11 Февруари 2015  726

Община Златоград възстановява нанесени щети от проливните дъждовеВъв връзка с проливните дъждове, паднали на територията на Община Златоград, на 1 февруари 2015г., се активизираха няколко свлачища: в с. Аламовци, с. Страшимир, с. Пресока, с. Долен.
Към настоящия момент три от свлачищата са овладени. С помощта на техника са извършени аварийно -възстановителни дейности по почистване и извозване на свлечената земна маса.
В село Страшимир изчистената свлечена земна маса е над 3 хил. куб. Участъкът е възстановен и пътят е проходим. Въпреки предприетите аварийно-възстановителни дейности, този терен е застрашен от последващи свличания на земна маса, поради което Община Златоград поиска финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
След проливните валежи пропадна участък от пътната платно и на пътя за село Пресока. Към настоящия момент участъкът от пътното платно е възстановен с насип, възстановена е и падналата предпазна ограда.
В участък преди село Аламовци, поради свличане на земна маса, асфалтовата настилка на пътното платно е силно засегната. Падналата земна маса е зачистена, извършен е изкоп и обратен насип за дрениране на подпочвените води, предизвикали свличането. Теренът е напълно възстановен и проходим за автомобили.
В махала Дуганица, село Долен, следствие на дъждовете, се активизира сериозно свлачище, което почти откъсна пътното платно. Към настоящия момент участъкът на пропадане е обезопасен. След оглед на място се установи мащаба на нанесените щети и се изготви проект за укрепване на пътното платно. Проектът ще се депозира в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за финансиране на укрепителните дейности.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
107
вторник, 03 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития