A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Община Златоград в партньорство с фондация „Четири лапи”вторник, 04 Юни 2013  918

В изпълнение на съвместен проект „Грижа за бездомните животни” между община Златоград и фондация „Четири лапи”, в периода от 27.05.2013 г. до 01.06.2013 г., специализиран екип от фондацията кастрира, обезпаразити и ваксинира против бяс 48 броя кучета и 28 котки на територията на община Златоград.
Обработените кучета бяха 20 мъжки и 28 женски, а котките - 5 мъжки и 23 женски.
Собствениците на домашни любимци също се възползваха от напълно безплатните процедури и предоставиха за кастрация, обезпаразитяване и ваксина любимците си на опитния екип.
Обработените безстопанствени животни бяха връщани на местата, от където бяха улавяни., със съответната маркировка на ухото.
Д-р Маргарита Чанкова, ветеринарен лекар от фондация „Четири лапи”, предостави на община Златоград регистър на обработените по време на проекта животни с информация за всяко животно – вид и пол, дата и място на улавяне, дата на кастрация, обезпаразитяване и ваксинация против бяс, дата и място на връщане, както и номера на ушната марка и татуировка.
С прилагане метода на „масова кастрация” при безстопанствените кучета и с популяризиране на ползите от кастрацията на домашни животни, общинска администрация Златоград ще разреши проблема с безстопанствените кучета на територията на общината ни по хуманен и ефективен начин.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития