A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Община Златоград стартира проект по Еразъм+вторник, 05 Декември 2017  785

Община Златоград стартира проект по Еразъм+На 04 и 05 декември Община Златоград, като координатор на проект „Improving qualification and competencies of palliative and end-life caregivers on EU level through ECVET outcomes based comparative competence framework, ECVET learning repository portal and self-assessment competence tool”, посрещна партньорите си от пет държави – Литва, Кипър, Белгия, Унгария и Турция.
Кметът на Община Златоград – Мирослав Янчев откри срещата и приветства присъстващите с кратко представяне на Община Златоград.
Социалният проект се финансира по Програма Еразъм + и е насочен към палиативните грижи, с които се подобрява качеството на живот на пациентите с животозастрашаващи и хронични заболявания: рак, тежки сърдечни и белодробни заболявания, болест на Алцхаймер, Паркинсон и др.
С реализиране на проектните дейности се цели повишаване осведомеността в страните партньори, относно компетенциите и стандартите в предоставянето на палиативни грижи, както и намаляване на социалната и икономическата тежест за семействата на страдащите пациенти.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития