A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Община Златоград отбеляза Международния ден на хората с уврежданиявторник, 04 Декември 2018  585

Община Златоград отбеляза Международния ден на хората с увреждания На 3 декември в Центъра за социална рехабилитация и интеграция – гр. Златоград бе отбелязан Международния ден на хората с увреждания. Потребителите на социалната услуга бяха приятно изненадани от посещението на Кмета на Община Златоград – Мирослав Янчев и Председателя на Общински съвет Златоград – Емилия Кръстева.
Кметът изрази удовлетвореността си от социалните услуги, които се предоставят на територията на Община Златоград и от работата на екипа на ЦСРИ с хората със специфични потребности. 86 са лицата в неравностойно положение, които получават социални услуги в домашна среда – „Личен асистент”, „Социален асистент” и „Домашен помощник”. 120 лица от общината ежедневно получават топъл обяд. Това са хора живеещи в риск, социално слаби, самотни и възрастни хора. Г-жа Кръстева отбеляза, че денят е специален, защото посланията на хората със специални потребности трябва да бъдат чути и да се направи и невъзможното, за да бъде по – лек животът им.
Членовете на Съюза на инвалидите в България, организация с. Старцево, също отбелязаха деня на хората с увреждания. Повече от 70 човека се събраха и заедно, с песни и много забавления, почетоха мероприятието.
Гости на тържеството бяха Катя Минчева, Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград, Емилия Кръстева – Председател на ОбС Златоград и Румен Биндев – кмет на с. Старцево.
Кметът на Златоград поздрави присъстващите, изказа огромното си уважение към всички хора, които ежедневно показват как с достойнство, воля и кураж се изправят пред много предизвикателства, решават проблеми и преодоляват трудности и увери, че местната власт ще продължи да бъде силен партньор в борбата им за достойно и пълноценно участие в обществения живот. Поздрав към присъстващите отправи и Председателят на Общински съвет Златоград.
Участие в програмата взеха учениците от трети клас при СУ „Свети княз Борис I” село Старцево. С песни, танци и стихове децата поздравиха присъстващите на тържеството.
Програмата продължи с участие на Младежка битова група към НЧ „Прогрес 1939” с. Старцево, която изпълни автентични родопски песни. Музикален поздрав отправи и Катя Минчева. Сестри Чакърови представиха магичното звучене на неделинския двуглас, а гайдари от Гайдарски състав „Дельо Хайдутин” повдигнаха празничното настроение.
Хората със специални потребности са част от нашето общество и заслужават уважение и възхищение за волята и достойнството, с които посрещат трудностите си, за силния дух и стремежа да правят живота си по – пълноценен и хармоничен.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития