A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Община Златоград обогати зелената си системапонеделник, 09 Май 2011  3959

Община Златоград обогати зелената си системаПрез изминалия месец и в началото на м. май Община Златоград обогати, с нови и разнообразни растителни видове, зелената си система. Усилията на местната власт в това отношение, са насочени към увеличаване на зелените площи и защитата им от застрояване, включвайки ги в специален регистър на зелените площи.
През месец април, в Община Златоград бяха проведени множество мероприятия, свързани с подобряването на естетическия вид на града.
Представители на общинска администрация Златоград, съвместно с ученици от ОУ „Васил Левски” и СОУ „Антим I”, както и децата и младежите от ДЦДУ „Зора”се включиха в кампаниите, посветени на седмицата на гората и Деня на земята, като бяха засадени, в междублоковите пространства в централната градска част, множество дръвчета от видовете Tilia - липа, Betula - бреза, Cedrus - кедър и Pseudotsúga - дугласка. Посадъчният материал надхвърли 50 бр. и бе предоставен от Държавно горско стопанство гр.Златоград.
В рамките на месец април бяха засадени още декоративни храсти от вида Forsythia - форзиция и Chaenomeles - японска дюля, Prúnus laurocerásus -лавровишня и дървета от вида Albizia julibrissin - албиция.
В момента се реконструират зелени площи на територията на гр. Златоград, унищожени от недобросъвестни водачи на МПС – та , които паркират автомобилите си в тях.
По бул. „България”, със съдействието на инж. Фурлански и РДГ – Смолян, бяха засадени,в началото на м. май общо 230 дръвчета от вида конски кестен, явор и офика.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
51

Актуално
Предстоящи събития