A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Община Златоград взе приз за „Зелена Община 2010”понеделник, 17 Май 2010  1499

Община Златоград  взе приз за „Зелена Община 2010”На 15 май 2010 г. Фондация "Зелена община" връчи приза за "Зелена община 2010" на община Злтоград. Официалната церемония се състоя в гр. София в присъствието на американския посланник в България-Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик, министър на околната среда и водите - г-жа Нона Караджова, министър на регионарното развитие и благоустройството - г-н Росен Плевнелиев, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София, Мария Бояджийскеа – зам.-кмет на София, представители Irritrol Systems Europe-партньори на Фондацията, Валентин Михов – президент на Професионалната футболна лига, проф. Кръстан Каракашев, както и авторитети в областта на ландшафтната архитектура, хидроинженерството и други специалисти.
Община Златоград получи наградата за проект „Реконструкция на спортен център и изграждане на обслужваща сграда и зала за спорт на закрито”, който бе сред номинираните в категория „Проект за зелено спортно съоръжение” в конкурса „Зелена Община 2010”.
Отличието бе връчено на г-н Мирослав Янчев от проф. Кръстан Каракашев – експерт по ландшафтна архитектура.
Фондация „Зелена Община” организира конкурса „Зелена Община 2010” в партньорство с фирма „Аквамат 2000” и Irritrol Systems Europe. Събитието се реализира под патронажа на НСОРБ (Национално сдружение на общините в Република България) и със съдействието на Район Оборище на Столична Община, Сдружение „Приятели на Докторската градина” и Американското посолство в България.
За пети пореден път Фондация „Зелена Община” раздава "Зелени награди" за насърчаване и поощряване на българските селища при изграждане на паркове и градини. Тази година 75 общини кандидатстваха в конкурса за най-добър проект на зелена градска система и спортен терен.
Община Златоград за първи път участва в организирания конкурс от Фондацията с по един проект в двете категории. В категория „Проект за благоустройството на градската зелена система” бяха номинирани общините Шумен, Павликени, Столична община, Копривщица, Златоград и Кърджали. В тази категория общината кандидатства с проектът „Рехабилитация на градски парк в гр. Златоград”, но наградата бе връчена на Столична община.
С проекта си за реконструкция на спортен център и изграждане на обслужваща сграда и зала за спорт на закрито, община Златоград спечели първо място в категорията „Проект за зелено спортно съоръжение”. В тази категория награда получи и община Трявна. Със спечелилия проект, чийто автор е инж. Георги Евтимов, община Златоград кандидатства пред Програма за развитие на селските райони с очакване той да бъде одобрен за финансиране и изпълнение.
На самата церемония, пред организаторите на събитието, пред представители на номинираните общини и журито, пред своите колеги и всички гости, кметът на община Златоград- г-н Мирослав Янчев изрази гордостта си от спечелената награда. Изказа благодарност за предоставената възможност на община Златоград да се съревновава с общини с утвърдени позиции в областта на изграждане и поддържане на зелени системи и спортни терени.
Пред всички присъстващи г-н Янчев сподели, че "възраждането на спорта в община Златоград е един от приоритетите на местната власт и в тази връзка ние, златоградчани, правим всичко възможно да създадем добри условия за неговото развитие” и в заключение добави, че усилията за превръщане на община Златоград в по-доброто място за живеене, са оценени и споделени.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития