A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Образцово народно читалище ”Просвета” гр. Златоград пази и развива богатството на фолклоравторник, 16 Юни 2009  1641

Образцово народно читалище ”Просвета”  гр. Златоград пази и развива богатството на фолклораЧиталище „Просвета”, през своята 100 годишна история, винаги е показвало, че умее да съхранява, развива и обогатява българските традиции и фолклор, се включи със своите колективи в Националните фолклорни празници - Смолян 2009 г., които се проведоха от 11 до 13.06.2009 г в областния град.
Участие в празниците взеха самодейците от Дамска професионална формация ”Надежда”, Мъжка битова група и Танцов състав „Акрани”. Всички те, потомци на Делю войвода, обичащи и носещи богатството на фолклора в душите и сърцата си, завладяха присъстващите със своите великолепни изпълнение и получиха Златен плакет и грамоти. Със специална грамота се завърна и най-младият самодеец Емануил Пунев, който изпълни песента „Шинке ле мари хубава”. Освен участник в танцовия състав , Емануил е и най-младият гайдар, който се обучава в читалището.
Самодейците на ОНЧ ”Просвета” получиха и специална покана да участват на 20.06.2009 г. в Националния събор на тракийските дружества в гр. Кърджали. За втора поредна година, те ще представят фолклорното богатство на Родопите и Златоград със своите чудесни самобитни изпълнения.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития