A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт
Търси

Горещ телефон
03071/ 2580

    

НОВИ УСПЕХИ НА ЗЛАТОГРАДСКИТЕ СПОРТИСТИвторник, 03 Май 2011  1234

НОВИ УСПЕХИ НА ЗЛАТОГРАДСКИТЕ СПОРТИСТИНа 29.04.2011г. (петък), в Спортната зала на ОУ „Васил Левски” Златоград, бе дадено началото на зоналното ученическо първенство по баскетбол, за момчета и момичета, 5-7 клас. При момичетата победителки станаха ОУ „Ангел Кънчев” Асеновград, които постигнаха две победи над представителките на ОУ „Отец Паисий” с. Попинци и ОУ „Иван Вазов” Смолян. При момчетата първото място спечелиха СОУ „Св. Софроний Врачански” Пловдив. Пловдивчани победиха и в двете си срещи и по този начин се класираха за Републиканските ученически финали, които отново ще бъдат в Златоград, от 12 до 15 май. Като домакин, по право, на финалите ще участват и СОУ „Антим І” Златоград.
На следващия ден, събота, се противопоставиха юношите и девойките от 11-12 клас. При девойките, безапелационни победителки станаха момичетата от ЕГ „Иван Вазов” Пловдив, които демонстрираха много добра и комбинативна игра. Юношите от ОМГ „Академик Кирил Попов” Пловдив спечелиха първото място, след драматичен успех над СОУ „Антим І” Златоград. В спортната зала на ОУ „Васил Левски” Златоград присъстваха областният управител на област Смолян – Стефан Стайков, който поздрави всички в залата, зам.-областният управител – Недялко Славов и началникът на РИО на МОМН Смолян – Иван Муцевски. Малко по-късно към тях се присъедини заместник-министърът на физическото възпитание и спорта – Иван Ценов, който проследи с интерес срещите от първенството. Заместник-министърът остана впечатлен от залата и плувния басейн в училището, а след това разгледа и останалата част от спортната база в града ни.
В неделя, 1 май, беше ред на юношите и девойките във възрастовата група 8-10 клас, да определят зоналните победители. При момичетата на първо място се класираха ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” Пловдив, след две победи над ОУ „Васил Левски” Златоград и ОУ „Васил Левски” Велинград. Втори останаха златоградските момичета, които победиха връстниците си от Велинград с 39:35. Зонален първенец, при юношите, станаха СОУ „Антим І” Златоград, които ще представляват зоната ни на Републиканските ученически финали в Ямбол, от 26 до 29 май, тази година. Златоградските момчета, които са Републикански шампиони от миналата година, постигнаха два трудни, но заслужени успеха, първо срещу СОУ „Христо Проданов” Карлово, с 65:64, а след това срещу ЕГ „Бертолт Брехт” Пазарджик, с 67:64.
Състезанието премина при много добра организация и се превърна в истински спортен празник за Златоград, който за пореден път бе домакин на зонални ученически игри по баскетбол. Главен организатор на мероприятието бе г-н Христо Богомилов, представител на Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ).
На 30.04.2011г. (събота), в град Рудозем, се проведе футболната среща от областното първенство по футбол, при децата, между домакините от „Горубсо” и „Вихър-1965” Златоград. След много добра и нападателна игра, златоградските възпитаници на треньора Фердо Илийков, победиха с 5:3, въпреки, че губеха с 1:3 до средата на второто полувреме. Головете за нашия отбор отбелязаха Ерол Кадий – 3 гола и Димитър Аленков – 2 гола.
На следващия ден, неделя, започнаха срещите от традиционния турнир по футбол на малки вратички, който е и част от Спортния календар на община Златоград. Участват осем отбора, които са разделени в две групи, а срещите ще се играят в продължение на пет дни, като финала ще е на 05.05.2011г. (четвъртък), от 18.00 часа.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 18 Юни 2021
5
сряда, 16 Юни 2021
28
сряда, 16 Юни 2021
27
петък, 11 Юни 2021
48

Актуално
Предстоящи събития