A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Никола Радев стана носител на първата награда "Станислав Сивриев"понеделник, 19 Септември 2011  1071

Никола Радев стана носител на първата награда За трета поредна година, от 16 до 18 септември, в Златоград, си дадоха срещи творци на художествено слово, гости на града и златоградчани, участващи в Септемврийските литературни дни. Като център на просветното и образователно дело в Родопите, Златоград продължава да отдава голямо значение на развитието на съвременната литература и култура.
Тази година се връчи и учредената, през месец септември 2010 година, литературна награда за публицистика и проза на името на златоградския писател и публицист Станислав Сивриев.
В Септемврийските литературни дни участие взеха Велизар Велчев – поет от Габрово, Божидар Богданов – поет от Велико Търново, доц. Сава Василев – ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”; проф. Владимир Коларов и Валентина Фиданова Коларова – прозаици от Пазарджик, Никола Иванов – литературен критик от Пазарджик; доц. Владимир Янев – ПУ „Паисий Хилендарски”, Димитър Атанасов – писател от Пловдив, Никола Радев – писател от София.
Първата награда за публицистика и проза „Станислав Сивриев”, комисията реши да присъди на Никола Радев за неговата книга „Седем ключа на вода”. Наградата е в размер на 1000 лв. и се връчва веднъж на две години.
Майсторът на късия разказ – Станислав Сивриев е автор на повече от двадесет книги, критически бележки, статии, мемоарна литература и на философското послание – „Като печелим – какво губим”, чиято актуалност откриваме всеки ден. В своя житейски път Станислав Сивриев остава верен на писателското кредо да казва истината.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
51

Актуално
Предстоящи събития