A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Национално движение „Русофили” учреди местен клуб в Златоградпетък, 05 Юли 2013  864

Национално движение „Русофили” учреди местен клуб в ЗлатоградОсновна цел на движението е «разширяването на културните, научни, икономически, образователните и спортните връзки между българския и руския народ». То действа като неправителствена организация и няма никаква партийна насоченост.
За председател на Клуба на Русофилите в Златоград бе избран Александър Домбов, инженер от Тулския държавен университет, понастоящем служител на ГКПП Златоград. Изпълнителното бюро на Националното движение „Русофили” утвърди за главен общински координатор за община Златоград зам.- кмета Елмира Угорлиева-Пехливанова.
Поздравления към учредителите отправи Костадин Чаталбашев като гл. областен координатор на Движението. Той припомни успешното участие на златоградските ученици в организирания от Движение „Русофили” национален ученически конкурс на тема „Не се гаси туй, що не гасне», които представиха общо 28 разработки, както и индивидуалните награди на Вероника Божкова (11 кл) и Теменужка Топчиева (учител по история) от СОУ „Антим Първи”.
Първите амбиции на Клуба на русофилите в Златоград са свързани с популяризиране възможностите за изучаване на руски език в предучилищна и начална училищна възраст, побратимяване на Златоград с руски град, както и отваряне на града на Делю войвода към руски туристи.


ОЩЕ НОВИНИ


четвъртък, 06 Януари 2022
52

Актуално
Предстоящи събития