A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Национален ученически шампионат по плуване се проведе в Златоградсряда, 03 Декември 2014  675

Национален ученически шампионат по плуване се проведе в ЗлатоградНа 29.11.2014 год., в гр. Златоград се проведе Национален ученически шампионат по плуване – Зона Смолян, организиран от Българска Асоциация Спорт за Учащи – София, РИО на МОН – Смолян, Община Златоград, със съдействието на Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.
В шампионата взеха участие общо 14 отбора с 95 състезателя, от осем училища – момичета и момчета, разделени в две възрастови групи: 2 – 4 клас и 5 – 7 клас.
Състезанието се проведе с дистанция 25 метра в стиловете:
- Кроул
- Бруст
- Гръб
- Бътерфлай
и комбинирана щафета – стил кроул.
Това бе поредното състезание, което се провежда в плувен басейн при ОУ „Васил Левски” град Златоград, предизвикало интереса на много зрители, родители и гости на града. Всички състезатели, ръководители и присъстващи останаха впечатлени от добрите условия в басейна и изказаха готовност отново да гостуват за нови състезания и спортни мероприятия.
Отлични резултати постигнаха учениците от ОУ „Васил Левски” град Златоград и СОУ „Антим I” град Златоград, които завоюваха много медали и призови класирания. Във възрастова група 5-7 клас, момчетата и момичетата от ОУ „Васил Левски”, гр. Златоград спечелиха първите места в отборното класиране. Силно се представи и Нанко Красимиров, от СОУ „Антим I”, който завоюва златните медали в две дисциплини – гръб и бътерфлай.
В индивидуалното класиране в различните стилове, състезателите бяха наградени с медали и грамоти, в отборното класиране отборите бяха наградени с купи и грамоти, а щафетите бяха наградени с медали, купи и грамоти.
Наградите, осигурени от Българска Асоциация Спорт за Учащи, се връчиха от г-н Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград и г-н Христо Богомилов – член на УС на БАСУ и гл.ръководител на състезанието.


ОЩЕ НОВИНИ


четвъртък, 06 Януари 2022
55

Актуално
Предстоящи събития