A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Награда от Министерството на културата за секретаря на ОНЧ ”Просвета” Златоград Райчо Пашов, по случай 24 майпетък, 22 Май 2009  1265

Награда от Министерството на културата  за секретаря на  ОНЧ ”Просвета”  Златоград  Райчо Пашов,  по случай 24 май По случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Министерството на културата, на официална церемония, обяви годишните си награди на изявени творци и дейци на културата. Сред отличените читалищните дейци от София, Пловдив, Кърджали, Тополовград, Варна, Омуртаг и други градове, е и секретарят на златоградското читалище „Просвета” - Райчо Пашов. От министър Данаилов той получи грамота, плакет „Златен Ритон” и парична премия за принос в развитието на българската култура. Отличия получиха и творци в областта на литературата, музиката, киното и театъра, танца, изобразителното изкуство, млади таланти, преподаватели в училищата по изкуства, меценати и дарители, преводачи, читалищни дейци и музейни работници.
Райчо Пашов завършва Музикалната академия в гр. Пловдив, работи като учител по музика в с. Ерма река. През 1992 г. започва работа в ОНЧ „Просвета”. Заедно с настоятелството, той успява да издигне работата на читалището на едно завидно добро ниво. Наред с развитието на читалищната самодейност е изграден и Търговски център. Благодарение на екипа, който работи в читалището и самодейните колективи, които представят Златоград в регионални и национални събития, под ръководство на Пашов, читалището завоюва високи успехи и се превръща в част от визитката на Община Златоград. През изминалата година читалището отбеляза и своя 100 годишен юбилей с прояви, които дълго ще се помнят от златоградчани. Както казва самият Р.Пашов, „тази награда е за целия колектив на читалището, за всеотдайната творческа дейност и новаторския подход, който непрекъснато се стремим да прилагаме”.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития