A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Над 12 европейски държави взеха участие в конференция, организирана от Българската СПА асоциациявторник, 10 Ноември 2009  1243

Над 12 европейски държави взеха участие в конференция, организирана от Българската СПА асоциацияНа 09.11.2009 г. кметът на община Златоград участва в конференция, организирана от Българската СПА асоциация, в гр. Сандански, на която присъства Борда на директорите на Европейската СПА асоциация и представители на над 12 европейски държави. Събитието бе отразено от 25 български и чуждестранни медии.
Темата на конференцията бе „БЪЛГАРИЯ-ЧЕТИРИ СЕЗОНА ЗДРАВЕ, СПА И УЕЛНЕС ТУРИЗЪМ”.
На срещата се представиха основните български балнео-СПА курорти и бе връчен знака за качество EUROSPA WELLNESS на Гранд хотел „Велинград”-Велинград. Председателят на ЕСПА предостави информация за пътя на България до европейските СПА пазари.
На презентацията на България като балнео-СПА дестинация присъстваха зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма, началника на кабинета на министъра на здравеопазването, народни представители и кметове на основни балнео-СПА дестинации.
Наличието на термо минерална вода в геотермалното находище Ерма река-Елидже, предлага големи възможности за развитието на СПА услугите и белнеотерапията в община Златоград. Това, в съчетание с чистата природа и красота на Родопа планина, изградената транспортна връзка, свързваща България с Гърция, както и потенциала за развитие на туризъм в различни форми, е предпоставка за инвеститорски интерес към Златоград. Това бе и причината кметът Янчев да участва в горепосочената конференция, на която предостави рекламни материали, презентиращи възможностите за развитие на балнеологията и здравния туризъм в Златоград. Председателят на Борда на директорите на Европейската СПА асоциация – г-жа Ланг, която е била и кмет на известния балнео курорт Баден Баден, впечатлена от информацията на златоградския кмет за възможностите за оползотворяване на термалната вода в Златоград, сподели, че българските инвеститори ще проявят интерес към възможностите за развитие на СПА- услугите в Златоград.ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития