A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

На вр. Св.Неделя се състоя туристически събор на хора с уврежданиянеделя, 31 Май 2009  1346

На вр. Св.Неделя се състоя туристически събор на хора с уврежданияНа 31 май 2009 година на вр. Света Неделя, сред вековните букови дървета, се събраха хора с увреждания от цяла южна България, за да празнуват 20 години от създаването на Съюза на инвалидите в България.
В празничната програма, организирана от Регионална организация към СИБ-Смолян и Общинските организации към СИБ-Златоград и Неделино, взеха участие групи от Златоград, Неделино, Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Стара Загора, които показаха своите певчески и танцови умения. Весела Бабаджанкова създаваше много весело настроение сред събралите се да празнуват.
Сред присъстващите бе и кметът на община Златоград, който пожела на всички много здраве и сили, за да се продължава да се работи съвместно за решаване на проблемите на хората със специфични потребности. И допълни, че „в резултат на изградения диалог, има конкретни, работещи решения в социалната сфера”.

На територията на общината функционират два социални центъра, предлагащи разнообразни социални услуги. Община Златоград работи по проект, който предоставя услугите „Домашен помощник” и „Социален асистент”. Скоро бе подписан още един проект, чиято основна цел е да подобри качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи хора.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
44

Актуално
Предстоящи събития