A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

МОСВ и ПУДООС класираха за финансиране проекта на община Златоградчетвъртък, 14 Април 2011  1055

МОСВ и ПУДООС класираха за финансиране проекта на община Златоград, участвал в конкурса, обявен в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” на тема: „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА И АЗ УЧАСТВАМ В НЕЯ”.
Дейностите, които ще бъдат реализирани в рамките на проекта са свързани с трайно разширяване на въведената система за разделно събиране на отпадъците. Една от целите на проекта е утвърждаване на предприетата общинска инициатива за въвеждане на разделно събиране на отпадъци от опаковки във всяко домакинство, като добра практика и успешен модел на управление на отпадъците.
Траен резултат от дейностите по проекта ще бъде регистриран чрез почистване, благоустрояване и оформяне на две зони за отдих в гр. Златоград – междублоково пространство /бл.7 и 8/ в кв. „Граничар” и терен, намиращ се в близост до кръстовище между ул. „Ст. Стамболов” и ул. „Виктор Юго”, в кв. Запад. В зоните за отдих, ще бъдат изградени детски площадки, чрез благоустрояване и монтаж на готови елементи от детски катерушки, люлки и пързалка, пейки и декоративни кошчета за отпадъци.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
48

Актуално
Предстоящи събития