A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

МИНИСТРИТЕ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И ИВАЙЛО МОСКОВСКИ ОТКРИХА РЕХАБИЛИТИРАНИЯ ПЪТ МАДАН-ЗЛАТОГРАД-БЕНКОВСКИвторник, 29 Декември 2015  952

МИНИСТРИТЕ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И ИВАЙЛО МОСКОВСКИ ОТКРИХА РЕХАБИЛИТИРАНИЯ ПЪТ МАДАН-ЗЛАТОГРАД-БЕНКОВСКИДнес се състоя официалното откриване на реконструирания третокласен път Мадан-Златоград – Бенковски и изграждане на кръгово кръстовище в Златоград. На церемонията присъстваха, министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, министърът на транспорт, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, областният управител на Смолян Недялко Славов , областният управител на Кърджали Илия Илиев, председателя на Управителния съвет на "Агенция пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров и кметът на Община Златоград Мирослав Янчев.
Общо 16 км от направлението са ремонтирани, което е на територията на областите Смолян и Кърджали и е единствената връзка към Златоград и околните населени места. Инвестицията е за над 10,6 млн.лв., осигурени от Програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013" и националния бюджет, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. В словото си министър Павлова сподели:
„Имаме прекрасно, модерно съоръжение, което се надявам да осигури безопасно пътуване на всички живеещи в региона. Изправяме се с гордо вдигната глава", заяви регионалният министър. Тя изказа благодарности към Община Златоград, като бенефициент и лично на кмета г-н Мирослав Янчев, който определи като изключително активен и критичен, жадуващ и грижовен Златоград да е едно прекрасно населено място, да привлича туристи и да използва всички възможности, които дават европейските фондове, и всичко което правителството може да предостави. „Уверявам Ви, че благодарение на неговата активност ние ще продължим да градим инфраструктурата на региона и с много проекти, които ни предстоят. Догодина съм сигурна, че Златоград ще е сред най-активните бенефициенти по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, а заедно с новите възможности, които дават европейските фондове още повече ще променим облика на града", подчерта тя.
Изпълнител на строително-монтажните работи е „ПСТ Груп“ ЕАД. Строителният надзор на отсечките се осъществява от „Екоинженеринг“ ЕООД /за участък 1 и 3/ и от „Еко Бул“ /за участък 2/. Проектът е „Подобряване качеството и достъпността на мрежите за създаване на общо бъдеще“ (AccessNet), с подпроект: „Реконструкция на път III-867 Мадан – Златоград – Бенковски.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития