A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Консултативният съвет по туризъм заседава в края на 2009 годинапонеделник, 04 Януари 2010  1440

Консултативният съвет по туризъм заседава в края на 2009 годинаВ края на 2009 година, по инициатива на кмета на община Златоград, се свика Консултативния съвет по туризъм. Акцентът на това заседание бе темата, свързана със запазването на добрия имидж на Златоград като предпочитана туристическа дестинация. Отварянето на ГКПП с Република Гърция „Златоград-Термес”, както и засиленият интерес от страна на българските туристи, ще увеличи туристо-потока през Златоград. С оглед да се избегнат злоупотреби с потребителите, свързани с различното таксуване на български и чуждестранни туристи, на заседанието се обсъдиха мерки за тяхната защита. Коментирайки Закона за защита на потребителите, г-н Янчев подчерта, че всеки търговец предварително поставя на видно място, в непосредствена близост до стоката, нейната продажна цена, която задължително е посочена в левове. На нарушителите на този закон се налага глоба, а на едноличните търговци и юридическите лица-имуществена санкция, в размер от 300 до 3 000 лв.
Всички членове на съвета единодушно изразиха съгласие, че е необходимо да се предприемат превантивни мерки за защита на потребителите, с цел да не се превърне Златоград в място само за транзитно преминаване, а туристите да се връщат в града ни, доволни от доброто обслужване.
На заседанието, кметът, който е и Председател на Консултативния съвет по туризъм, направи и отчет на план-програмата за развитие на туризма за 2009 г.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 27 Март 2023
35

Актуално
Предстоящи събития